Spoed

Anicura Verwijscentrum Haaglanden

085-4831300

Frijdastraat 20a

2288 EK Rijswijk
map

 

U kunt 's avonds tot 22:00 uur, nadat de praktijk gesloten is, en in het weekend overdag met een dierenarts van Dierenkliniek Voorhout overleggen. Dieren houden zich meestal niet aan kantooruren en het is bij problemen vaak lastig om in te schatten of er hulp gezocht moet worden of dat het kan wachten tot de volgende ochtend.

Via het telefoonnummer 06-50815265 zijn wij met WhatsApp bereikbaar voor advies. U legt uit wat er aan de hand is en krijgt van ons een advies over de eventuele vervolgstappen.

 

Vanaf 2 januari 2018 kunt u buiten onze openingstijden gebruik maken van AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden  in Rijswijk.
Tot nu kunt u onze spoeddiensten beter vergelijken met een ruim uitgeruste huisartsenpost dan met een goede eerste hulpafdeling van een ziekenhuis. Echte ernstige spoedgevallen konden vaak al niet goed in de praktijk geholpen worden en moesten naar een beter toegerust centrum verwezen worden. Door het alsnog doorsturen naar Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Dordrecht ging er waardevolle tijd verloren en werd een eigenaar met dubbele kosten geconfronteerd. Namelijk de kosten bij de dierenarts in de dienst en die van het ziekenhuis.
Ook moest u toen met een spoedgeval maar afwachten welke dierenarts er dienst had en meestal waren wij dat niet. Nadat er telefonisch contact was geweest en de afspraak gemaakt was moest u met de auto naar Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim , Katwijk of Lisse.
Nu hoeft u zich nu niet meer af te vragen wie er dienst heeft en in hele ernstige gevallen kunt u dus meteen gaan rijden. U belt dan onderweg het spoednummer 085-4831300 (programmeerbaar in de mobiele telefoon) om u aan te melden. De reistijd bedraagt minder dan 30 minuten en dat is maar iets langer dan dat u naar een ander dienstdoende dierenarts in de regio onderweg zou zijn.
Wij zijn ervan overtuigd dat uw huisdier hiermee de best mogelijke zorg krijgt.

 

Probeert u altijd rustig te blijven en te bedenken of de situatie van uw huisdier echt spoed is. Telefonisch overleg is in ieder geval altijd mogelijk.

Aantal mogelijke redenen om de dierenarts te bellen zijn:

  •     Bij een aanrijding of verdenking ervan en uw huisdier maakt een slome indruk.
  •     Bij een (bijt)wond die heel erg bloedt.
  •     Wanneer uw huisdier een benauwde indruk maakt. Hijgen, grauwgrijze tong, door de poten zakken e.d.
  •     Een kater die constant zit te persen op de bak zonder resultaat van urine/ontlasting.
  •     Als een hond of kat chocolade heeft gegeten.
  •     Als een hond of kat een vreemd voorwerp op heeft gegeten.
  •     Een ongesteriliseerde teef die sloom en duf is. Veel drinkt en braakt. En eventueel pusserige uitvloeiing uit de vulva heeft.
  •     Een puppy/kitten die sloom is en koorts heeft en niet wilt eten.
  •     Een konijn/knaagdier die niet meer eet en lusteloos is.
  •     Een konijn/knaagdier die maden heeft.